לא קל לשמור על שיניים בריאות ולהקפיד על היגיינה בחלל הפה. זה מצריך מאיתנו פעולות שונות, חלקן יומיומיות, חלקן מצריכות הגעה אל רופא השיניים ואל השיננית אך לבסוף, ההתמדה בנושא משתלמת בגדול. רובינו חושבים שהקפדה על צחצוח שיניים נכון תספיק, אך למעשה צחצוח ללא שימוש בחוט דנטלי זה קצת כמו לנקות את הבית מבלי להיכנס לחדרים. לפניכם כל מה שתצטרכו לדעת על אחד החוטים הכי חשובים בהם תיתקלו – החוט הדנטלי.
על חשיבות ניקיון שיניים והיגיינת הפה
המשמעות של שמירה על היגיינת הפה והשיניים, הינה הקפדה על ניקיון של השיניים ושל חלל הפה בכללותו, כולל החניכיים, הלשון וכדומה. היעילות והחשיבות שבכך, יבואו לידי ביטוי במניעה של הצטברות רובד חיידקי, של חורים בשיניים, של עששת, דלקות ומהתפתחותן של בעיות רבות נוספות.
החשיבות של ניקיון השיניים וחלל הפה הוא לא רק מניעתי ורפואי, החשיבות באה לידי ביטוי גם בנראות השיניים ובאסתטיקה המבוקשת של הלבנת שיניים וחיוך יפה. כמו כן, בעזרת מניעת המחלות השונות ניתן גם לחסוך כסף רב שהיה מתבזבז על טיפולים יקרים ולא פחות חשוב, לחסוך את כאבי השיניים הלא נעימים.
אז מה כוללת בפועל שמירה על ניקיון שיניים והיגיינת הפה? למשל:
- צחצוח שיניים נכון ויומיומי
- שימוש נכון ויומיומי בחוט דנטלי
- שטיפת הפה עם מי פה
- הקפדה על תזונה נכונה ובריאה
- ביקור שגרתי אצל רופא השיניים לפחות אחת לשנה
- ביקור שגרתי אצל השיננית לפחות פעם בחצי שנה
אילו בעיות חוט דנטלי יכול למנוע?
צחצוח שיניים בלבד לא יכול להגיע לכל האזורים העמוקים שמסביב ובין השיניים. ניקוי השיניים על ידי חוט דנטלי מומלץ היא הפעולה המשלימה של הצחצוח, מכיוון שבעזרת החוט ניתן יהיה להגיע לאזורים בין השיניים ולהסיר את רובד הפלאק שהצטבר ואת שאריות המזון מבין השיניים.
בין הבעיות שהוא יכול לפתור:
מסייע בהפחתה ומוריד את הסיכון למחלות לב.
הצטברות של רובד הפלאק.
הצטברות של חיידקים, וירוסים וטפילים.
מניעת עששת.
מניעת ריח רע מהפה.
מניעת הצטברות אבנית.
מסייע במניעה סיבוכי סכרת.
מסייע בהפחתה ומוריד את הסיכון למחלות לב.
קרדיט תמונה: Image by gpointstudio on Freepik
אחת ולתמיד – איך משתמשים בחוט דנטלי בצורה נכונה?
ההמלצה הגורפת היא להשתמש בחוט דנטלי בכל יום ובליווי לכל צחצוח שיניים.
בכדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר על ידי שימוש נכון בפעולת הניקיון עם החוט הדנטלי, עקבו אחר ההנחיות הבאות:
- חתכו כ-40-50 ס”מ מהחוט
- כרכו כמחצית החוט סביב האצבע שנוחה לכם והשאירו כ-2 ס”מ פנויים
- אחזו בקצה החוט הפנוי עם האצבע והאגודל
- העבירו בעדינות ובצורה מעוקלת את החוט בין השיניים, מקו החניכיים כלפי מטה
- עברו כך בין כל מרווח שבין שן לשן ושלפו את החוט בזהירות בסיום
סוגים שונים של חוטים, מטרה אחת
במידה ואתם מוצאים את כל סיפור החוט מסובך או שהמוטוריקה העדינה שלכם פחות בנויה בשביל הדברים האלו, ישנם בהחלט כמה חלופות ראויות בתחום. סוגים שונים של חוטים דנטליים כוללים חוטי ניילון עם או בלי שעווה, חוטים במגוון טעמים, סרט דנטלי או חוט עם ידית להחזקה נכונה ופתרונות נוספים. מה שחשוב יותר מכל סוג מומלץ כזה או פחות, הוא להקפיד על השימוש בחוט דנטלי, מכל סוג שהוא.
לסיכום – החוט שישמור על בריאות הפה והשיניים שלכם
לעיתים ובמיוחד בפעמים הראשונות, אנשים חווים דימום מהחניכיים לאחר ניקוי בחוט דנטלי. לרוב מקור הדימומים הללו מצוי ב-2 סיבות עיקריות. הראשונה היא שימוש לא זהיר או לא עדין מספיק, שיכול להוביל לחתכים בחניכיים. שנית, דימומים אלו יכולים להצביע על דלקות בחניכיים ולכן יש צורך לקבוע בדיקת רופא שיניים.
להתייעצות שאלות או קביעת בדיקה למניעה של בעיות, צרו קשר עם רופא שיניים בחיפה שידריך, יענה על כל שאלה ויבדוק את תקינות הפה שלכם בבדיקה קצרה יעילה ומקצועית.